Sosiaalineuvonta

Sosiaalineuvontaa Tampereella

Sosiaalineuvontaa saa aina parittoman viikon torstaisin klo 16.30-18.00 Tampereen Tapaturma- ja sairausinvalidien toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 22 A 37, 6. krs., 33210 Tampere ja puhelimella meidät tavoittaa samaan aikaan numerosta 03 214 2678.

Sosiaalineuvonta

Sosiaalineuvonnassa on kysymys maksuttomasta vapaaehtoistyöstä, jossa on annettu neuvoja, täytetty erilaisia hakemuksia ja lomakkeita ja tehty monipuolisesti erilaisia sosiaaliturvaan ja sosiaalipalveluihin liittyviä valituksia ja kanteluita. Tarve on suuri, koska Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton paikallisjärjestön puitteissa jo viidentoista vuoden ajan toimineessa sosiaalineuvonnassa on käynyt useita tuhansia pirkanmaalaisia. Pääosin kävijät ovat olleet tamperelaisia, mutta kävijöitä on koko ajan ollut myös Tampereen ympäryskunnista.

Sosiaalineuvonnassa kävijöiden asiat liittyvät laajasti koko suomalaisen sosiaaliturvan kenttään. Tämä laaja kirjo kertoo suomalaisen hyvinvointimallin syvenevistä ongelmista ihmisten arjen asioiden hoitamisessa. Muutama alue nousee ylitse muiden. Tällaisia ovat eläkevalitukset, Kansaneläkelaitoksen asiat, kaupunkien toimeentulotukipäätökset, työttömyysturvaan liittyvät asiat ja tietysti vammaispalveluihin liittyvät asiat, erityisesti kuljetuspalvelut. Ehdottomasti eniten työtä teettävät eläkevalitukset ja toimeentulotukiasiat.

Muita neuvonnassa hoidettavia asioita ovat olleet tapaturmavakuutusasiat (työtapaturmat), omaishoidon tukeen liittyvät asiat, erilaiset vanhusten sosiaalipalvelut, asuntoasiat, velkasaneerausasiat ja jopa yksityisiin vakuutuksiin liittyvät ongelmat.

Tietenkin tällainen toiminta tarvitsee aina ladun avaajansa, ne jotka osaavat, uskaltavat ja jaksavat puolustaa oikeuksiaan. Tampereen sosiaalineuvonnan toimiva esimerkki osoittaa elävästi ja hyvällä tavalla, että sinnikkäät kansalaiset kykenevät monimutkaisessa ja eriytyvässä maailmassa puolustamaan oikeuksiaan, kunhan he vain verkottuvat oikealla tavalla ja käyttävät verkostoistaan saatavaa asiantuntemusta luovalla tavalla hyväkseen. Asioihin voi aina vaikuttaa, kunhan vain yhdessä tartutaan toimeen.

 

Jari Heinonen
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Etsi sivuilta

Selviytymispankki Facebookissa